Onze menukaart
Kiezen en genieten
Kiezen en genieten
De menukaart van Pasta e Fagioli kan wekelijks wisselen, daar wij met kleinschalige locale producenten in Italië werken, kan het wel eens voorkomen dat een product niet voorradig is. Wij zorgen dan voor een vervangend gerecht.
Note: the English menu is available in our restaurant.
Voorgerechten
Tomino alla piastra con scarola alla napoletana e pomodori marinate – 14,50
Gebakken tomino, klein kaasje uit Piemonte, gemarineerde tomaat, andijvie op Napolitaanse wijze: met sultana en pijnboompitten (veg.)
Vitello tonnato – 14,75
Klassieker uit Piëmonte, dungesneden kalfsvlees, kappertjes en super zachte tonijn saus
Trancio di porchetta, verdure in agrodolce, maionese di sedano – 15,95
Typisch speenvarken uit Ariccia (Rome) mayonaise van bladselderij, groenten in zoetzuur
Triglia ripiena di scamorza, polenta, salsa ai pomodorini gialli, mini melanzana – 15,95
Mul filet gevuld met gerookte kaas uit Sorrento, polenta, saus van gele tomaat, mini aubergine
Pasta
Tortelli ripieni con gamberi, ricotta, buccia di arancio e zucca, passata di pomodori gialli e provola
Handgemaakte pasta met vulling van ricotta, garnalen en pompoen, gearomatiseerd met sinaasappelschil op saus van gele tomaat en gerookte mozzarella Als voor/tussengerecht – 14,50 hoofdgerecht 21,50
Lunette al tartufo
Handgemaakte pasta met vulling van zwarte truffel en ricotta, afgemaakt met romige truffelsaus en parmezaanse kaas (veg.) Als voor/tussengerecht – 14,75 hoofdgerecht- 22,75
Cappelletti ripieni di stracotto di guancia di vitello al Barolo su fondo di vitello e riduzione di Barolo
Handgemaakte pasta met vulling van in groenten en Barolo gestoofde kalfswang op kalfsfond en reductie van Barolo wijn Als voor/tussengerecht – 14,50 hoofdgerecht – 21,50
—————
Onze pasta’s worden ‘al dente’ gekookt
Vlees / Vis
Filetto di agnello in crosta verde, puré di carciofi, tortino di patate al forno – 30,95
Lamsfilet, puree van artisjok, taartje van aardappel uit de oven, doperwten geparfumeerd met munt
Filetto di manzo irlandese 200gr, salsa al tartufo, puré di asparagi bianchi, funghi saltati – 36,50
Ossenhaas tournedos van Iers Angus rund (200gr) truffel saus, puree van witte asperge, gebakken paddenstoeltjes
Filetto di spigola al forno, vongole, sedano rapa, fumetto di pesce, aromatizzato con erba limoncina e zenzero – 28,75
Zeebaarsfilet uit de oven, venusschelp, knolselderij, vis bouillon gearomatiseerd met citroengras en gember
Suprema di faraona, fonduta di fontina e bottaggio di verdure – 27,95
Parelhoen supreme gevuld met o.a. filet vlees en kruiden, fondue van fontina kaas, gestoofde groenten zoals wortel en selderij, paddenstoel met stukjes gerookte spek, gevogelte fond
—————
Tutti i piatti vengono preparati al momento, contiamo quindi sulla vostra pazienza.
Wij vragen uw begrip voor de bereidingstijd, aangezien alle gerechten à la minute worden bereid
Nagerechten
Cioccolatini Venchi
Chocolade van Venchi (prijs per stuk). Loyaliteit aan de kunst van het Italiaanse ambachtelijke chocolade, Venchi’s producten zijn gebaseerd op ‘traditionel Italian’ recepten, 140 jaar geleden bedacht. Vandaag de dag is Venchi uitgegroeid tot één van ‘s werelds meest bekende en delicate chocolademakers en er wordt uitsluitend gewerkt met de beste producten
Antica Torroneria Piemontese – 1,50
Chocoladetruffels uit Piemonte in verschillende smaken
Ganache al caffè Borbone, mousse di caffè su biscotto al cacao – 9,95
Ganache met koffie Borbone, espresso mousse op koekje van cacao
Mousse di pistacchio con cioccolato bianco, marmellata di ribes rosso – 9,95
Pistache mousse, witte chocolade, compote van bosvruchten op koekje van cacao
Tiramisú – 9,95
Klassieker uit de Italiaanse keuken
Formaggio misto – 12,75
Assorti van bijzondere speciale italiaanse kazen. Misschien in combinatie met een glaasje dessertwijn? Zie onze grappa- en dessertwijnkaart!
—————