Onze menukaart
Kiezen en genieten
Kiezen en genieten
De menukaart van Pasta e Fagioli kan wekelijks wisselen, daar wij met kleinschalige locale producenten in Italië werken, kan het wel eens voorkomen dat een product niet voorradig is. Wij zorgen dan voor een vervangend gerecht.
Note: the English menu is available in our restaurant.
Voorgerechten
Tortino di funghi porcini su fonduta di parmigiano – 14,95
Taartje van eekhoorntjesbrood op saus van parmezaanse kaas en gebakken shiitake (veg.)
Vitello tonnato – 14,95
Klassieker uit Piemonte, dungesneden kalfsvlees, kappertjes en super zachte tonijn saus
Petto di piccione con gnocchetti di zucca e castagne, puré di zucca – 16,50
Houtduif borstfilet met gnocchi van kastanje en pompoen uit Mantova, duif fond
Triglia al forno con caponatina siciliana, puré di ceci, salsa ai capperi – 15,95
Mulfilet uit de oven, gebakken aubergine op Siciliaanse wijze, puree van kikkererwt, saus van kappertjes van het eiland Pantelleria
Pasta
Triangolo al cinghiale su fondo di selvaggina profumato al ginepro
Huisgemaakte pasta met vulling van gestoofd wildzwijn in wijn en groenten, afgemaakt met wildfond gearomatiseerd met jeneverbes Als voor/tussengerecht – 15,50 hoofdgerecht 22,95
Lunette al tartufo
Huisgemaakte pasta met vulling van zwarte truffel en ricotta, afgemaakt met romige truffelsaus en parmezaanse kaas (veg.) Als voor/tussengerecht – 15,95 hoofdgerecht- 24,00
Mezzaluna ai porcini su salsa di porcini, funghi e parmigiano
Huisgemaakte pasta met vulling van ricotta en eekhoorntjesbrood, gebakken paddenstoeltjes en parmezaan (veg.) Als voor/tussengerecht – 15,50 hoofdgerecht – 22,95
—————
Onze pasta’s worden ‘al dente’ gekookt
Vlees / Vis
Stufato di capriolo ai mirtilli, puré di barbabietola rossa e cavolo rosso – 30,95
Langzaam gegaarde blokjes reebout, zwarte bessen, puree van rode biet, rode kool
Filetto di manzo irlandese 200gr, salsa al tartufo, purè di patate e tapenade di tartufo – 36,95
Ossenhaas tournedos van Iers Angus rund (200gr) truffelsaus, aardappel puree, truffel tapenade
Spigola selvaggia, guazzetto di vongole, salsa di friarielli, melanzana al forno – 31,00
Wilde zeebaarsfilet, venusschelpen, tomaatjes van de Vesuvio, saus van broccoli soort uit Napels, aubergine uit de oven
Petto e coscia di fagiano, puré di sedano rapa, pastinaca e fondo – 29,95
Fazant borst en bout, puree van knolselderij, pastinaak, gevogelte fond
—————
Tutti i piatti vengono preparati al momento, contiamo quindi sulla vostra pazienza.
Wij vragen uw begrip voor de bereidingstijd, aangezien alle gerechten à la minute worden bereid
Nagerechten
Cioccolatini Venchi
Chocolade van Venchi (prijs per stuk). Loyaliteit aan de kunst van het Italiaanse ambachtelijke chocolade, Venchi’s producten zijn gebaseerd op ‘traditionel Italian’ recepten, 140 jaar geleden bedacht. Vandaag de dag is Venchi uitgegroeid tot één van ‘s werelds meest bekende en delicate chocolademakers en er wordt uitsluitend gewerkt met de beste producten
Antica Torroneria Piemontese – 1,50
Chocoladetruffels uit Piemonte in verschillende smaken
Babá alla mela annurca farcito con crema pasticciera al profumo di cannella – 10,50
Zacht taartje in sap gedrenkt met mela annurca, een oud appelras uit Napels, gevuld met patisserie crème geparfumeerd met kaneel
Cassata siciliana – 10,50
Traditie van Sicilië, gemaakt van de allerbeste ingrediënten, deeg bedekt met ricotta, stukjes chocolade en pistache, marsepein van amandel en pistache, gekonfijte sinaasappel
Tiramisú – 9,95
Klassieker uit de Italiaanse keuken
Formaggio misto – 12,95
Assorti van bijzondere speciale italiaanse kazen. Misschien in combinatie met een glaasje dessertwijn? Zie onze grappa- en dessertwijnkaart!
—————